lördag 26 december 2009

Diskutera mera!

Jag kom precis hem från en middag hemma hos min mamma. Några av hennes äldsta vänner, och så jag. Efter lite kycklingwok och vin (för deras del, jag körde ju bil hem för bövelen) blev det vilda diskussioner om allt från politiker (vi beslutade oss för att allt som är fel i Örebro beror på Staffan Werme) till språk (jodå mamma, jag kan använda ett "och" efter ett komma. Det går så bra så.) och klimatsamvete och vad kunskap egentligen är.

Jag älskade varje sekund av det! Jag saknar att diskutera, att ha livliga, engagerade, häftiga diskussioner om allt möjligt. Att inte vara rädd för att ifrågasätta någon annans argument, att bli lite upprörd, att kritisera, vända på allt. Varför gör man så sällan det? Jag upplever att folk blir rädda, inte vill stöta sig, tar kritik av åsikter som kritik av person? Jag drar mig för att diskutera med vänner för att jag vet med mig att jag ofta blir för engagerad och skrämmer bort dem. Men jag vill!

Ni som känner mig, våga diskutera mera! Snälla?

4 kommentarer:

aequinoxia sa...

Jag är inte tillräckligt smart, verbal eller påläst för att diskutera, framför allt inte med dig. Och det säger jag inte för att jag fiskar efter att du ska säga emot, utan för att det är fakta.

Leos Pappa sa...

hmm, jag som försökt provocera dig till diskussion vid ett antal tillfällen utan att lyckas. Inte för att tjafsa om vem som har rätt utan för att belysa alla sidor av ett ämne. Då blir det mer spännande med tex någon som inte delar min luddiga politiska uppfattning (förutsatt att man inte pratar med någon vulgärdebattör) Jag vill tänka andra tankar än min gamla vanliga och lära mig nåt nytt.

Men det är ju som du säger, folk i största allmänhet är ovilliga att prata om något där de måste ta ställning. Och då hamnar vi i fintväderochbilengårbraträsket. zzzzzzzz.

Västgötskan sa...

Bara för att man KAN använda ett "och" efter kommatecken, betyder ju inte att det är rätt... ;-)

Man skulle kunna skriva 10 meningar i rad utan varken punkt eller komma om man vill men det blir självklart lite svårt att läsa efter ett tag men som sagt visst går det man får anstränga sig lite och sätta in komma och punkt på sina egna ställen bara eller hur

Unknown sa...

Du är för dum för att diskutera med mig, men tack för erbjudandet.