söndag 10 januari 2010

Jag har ju att brås på...

När jag slutligen blir fullfjädrad alkoholist, kom då ihåg att det beror på vintern. Januari, november, februari och även i viss mån lite december. Minns det då, när jag fått sparken blivit lämnad av maken och barnen tittar på mig med avsky; hade jag bott i ett annat land kanske det inte hade varit såhär.

Det enda jag vill göra hela vintern är bli full och dansa. Dansa och bli full. Flirta och gärna hångla med främlingar och dansa dansa dansa. Hög musik och galen belysning och främlingar som dansar nära och vänner som sjunger med i sången och lite vin till.

Jag vill inte behöva skrapa rutor och ta på overaller eller frysa om fingrarna och behöva gå på snö som knarrar. Jag vill inte ha mörker överallt och kyligt regn och statiskt hår och fnasig hud och trötthet och allt sånt. Vill inte. Vill ha alkohol och nöjen. Rock and roll hela dagen, som ungarna brukar säga.

Så kom ihåg det när jag faller över kanten. Det hade inte blivit så illa om vi hade bott i ett vettigare land. Så det så!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hoppas min tjej också när en inre önskan om att vara otrogen med främlingar, fast det är väl bara att kolla hennes blogg om så är fallet. Men hon har ju ingen blogg, hmm, finns man om man inte har ngn blogg?

Ellen sa...

Tja, om man inte har en egen blogg kan man ju alltid se till att synas på andras bloggar? Och jag när ingen inre önskan om att vara otrogen med främlingar, då hade jag varit det...

Unknown sa...

"Det enda jag vill göra hela vintern är bli full och dansa. Dansa och bli full. Flirta och gärna hångla med främlingar och dansa dansa dansa."

Klart att jag misstolkade det du skrev. Du vill INTE vara otrogen med främlingar. Det där med att tolka text är visst inte min grej.

Ellen sa...

Ja men visst ska och bör man alltid tolka allting bokstavligt. Dessutom är det väl knappast en "inre önskan" om jag skriver det i en öppen blogg?

Unknown sa...

Ja det ska man, och jo det kan visst vara en inre önskan.