måndag 24 maj 2010

Ännu en anledning till att inte låta dem spela hockey.

Mina barn kommer inte få hålla på med hockey. Så är det bara, jag är världens snällaste mamma som tycker att de får göra ungefär vad de vill med sitt liv, men hockey kommer inte på fråga. Det är dyrt, kallt, helt mongo träningstider, det är en machokultur utan dess like, och så framförallt: alla hockeyspelare är fula.

Men så är det ju, kommer ni inte ihåg själva i skolan när alla de heta och snygga killarna spelade fotboll (eller var poppare som inte sportade alls) medan hockeykillarna var fula som stryk. Det måste ju finnas någon korrelation här, men frågan är väl vad som var orsak och vad som var verkan. Blev de hockeyspelare för att de var så fula att de ville omge sig med lika fula och för att de kunde gömma sig under en hjälm, eller blev de fula av alla instängda timmar i hjälmen, alla slag mot huvudet och vetskapen om att de aldrig skulle bli lika åtråvärda som fotbollskillarna, så de kunde lika gärna ge upp? Vet faktiskt inte hur det kommer sig, men så var det i alla fall: ingen ville hångla med hockeykillarna.

Och nu i vuxen ålder är det ju ingen skillnad. Fotbollen har haft (och tro mig, detta är bara ett litet axplock) Ljungberg, Lizarazu, Henry och så inte minst världens vackraste och tillika världens bästa fotbollsspelare Zidane*. Till och med Zlatan är ju snygg om man kisar.

Hockey har...

Hockey har...

Nej men seriöst, vilka snygga hockeyspelare finns det? Efter en snabb googling inser jag att folk tycker att Forsberg är en hunk. Forsberg som i fotbollsvärlden skulle ha samma hunkfaktor som Ribery.

Jag har absolut inget dåligt samvete över att säga nej till hockey i framtiden. Alla fattar väl att något är fel med en kultur där Forsberg ses som snyggast?

*(Män har något emot Zidane. Nu tror jag förvisso inte att någon man som gillar sport läser min blogg, men ändå: män gillar inte Zidane. Varför inte?)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Okey.. du är väl lite ung men hallå!? Börje Salming, jag säger bara det!

Unknown sa...

Henrik Lundqvist är väl en hunk?

JL sa...

Vi älskar Zidane. Vi manliga sportgillande bloggläsare alltså.
Vive Zizou!

Ellen sa...

Johan - ja men dig kan man ju lita på!

Anonym - något är väldigt fel i en värld där Börje Salming anses vara snygg.

Ska googla Henrik Lundqvist!

Unknown sa...

Om ungarna tvunget ska börja spela hockey, se till att dom blir målvakter, och dessutom blir så bra att dom spelar länge och avancerar. Då står laget för utrustningen eftersom målisutrustningen kostar ungefär lika mycket som en månadslön i ett utvecklingsland. Våran tvååring har redan en säker butterfly-stil och håller klubban som om han vore född med den (att hans pappa är f.d elithockeyspelare kan ju ha med saken att göra. En mycket hunkig sådan dessutom...)

presens sa...

Här blir det inte heller någon hockey om jag får något att säga till om. Ingen ridning heller.

Och Zizou är läcker. Hur kan man inte gilla honom?

Anonym sa...

dina hockeykunskaper verkar stora, om du måste googla henrik lundqvist. av ren nyfikenhet. vilken idrott skulle du föredra att dina barn pysslade med?