onsdag 12 maj 2010

Vem i hela världen kan man lita på?

Det här med resor. Jag ska åka med Noa i augusti/september eller i januari/februari. Så jag kollar på lite resor och tänker och funderar. Men grejen är att det är ju helt omöjligt att veta hur det är innan man har varit där. Snacka om att köpa grisen i säcken - när man väl är där är det ju bara att gilla läget.

Eller så kan man läsa på tripadvisor eller dylika sidor, men de flesta som skriver där är ju engelsmän, och hur vet jag att det blekfeta engelsmän gillar är något som jag skulle tycka om?

Äh, vill ni veta vad det här handlar om egentligen? Jag har så himla sällan åkt på charterresa. När jag var liten var vi utomlands varje sommar, men vi bilade ner till Italien och hyrde hus. Eller så båtluffade vi mellan grekiska öar. Eller så hyrde vi lägenhet i Nice. Det här med charter har jag bara gjort en 2-3 gånger och 2 av dem var riktigt dåliga och en var väl helt ok - men oddsen känns ju emot mig.

Samtidigt så vill jag ha charter. Jag vill ha ordnad buss till hotellet, personal på plats och pool. Allt det där som underlättar när man reser ensam med barn för första gången. Jag vill ju ha det, men ändå - hur hittar jag rätt?

Min mardröm är att hamna i en stor stad fylld med stora hotellkomplex. På restaurangerna har de svenska menyer och det finns köttbullar överallt. En annan mardröm är en liten strandpromenad uppbyggd enbart kring hotellen, där inget är genuint och äkta och där stranden har fler skandinavier och britter än sandkorn.

Bulgarien låter smutsigt och hotellkomplex. Cypern låter dyrt. Grekland är ju underbart om man hittar rätt. Italien har italienare (dåligt alltså), Kanarieöarna/Mallorca etc - nej tack.

Vart ska man åka om man åker på charter men inte är en charterresenär, om man har barn och vill ha det enkelt men ändå genuint och om man är lite skeptisk till det här med enorma hotell och köttbullar på menyn men ändå vill resa med ett stort bolag? Och så får det ju självklart vara billigt också.

Har ni några tips?

5 kommentarer:

Elin sa...

Samos (Grekland) var helt suveränt, tyckte jag. Vi var där sommaren 2008. Vi bodde några kilometer från Pythagorion (?) och jag skulle jättegärna vilja åka tillbaka, fast då bo mitt i Pythagorion som har en liten trand. Vi hyrde bil och¨åkte till en sandstrand någon mil därifrån, för det var mest klappersten. Men som sagt, skitmysig semester!

Sunny Beach 2009 var ingen superhöjdare. Fint hotell med häftigt poolområde men när man måte sova med öronproppar på 11:e våningen för att folk ylar nere i karaokebaren till 05 på morgnarna då är det inte riktigt värt det...

Annars kn det ju vara värt att satsa på någon av de mindre turistiga grekiska öarna, de som inte blivit så exploaterade.

presens sa...

Jag har aldrig varit på chartersemester, men vi har pratat om att försöka komma iväg i höst eller vår. Efter att ha pratat med kompisar har jag helt snöat in på Tunisien.

Lo sa...

Korsika! Lovely! Langley har egna fina hotell(när jag var där, vilket var 11 år sedan...) och halvpension, om man vill ha det.
Men i så fall är januari-februari inte att rekommendera, alldeles för kallt...

Annica sa...

Kolla upp Kroatien! Jag stannade till där på tågluff 2001 (Rovinj) och chartern gick dit 2007 (Opatija). Det är ju inte sandstränder, snarare små runda stenar. Men allt det andra du ville ha, enkelt och genuint kan du få där! Gillar verkligen Kroatien! Tror det ska vara låg brottsstatistik där också :-)

Anonym sa...

Kroatien.. läs mer på visitcroatia eller liknande site! Ni kommer inte ångre det!