måndag 23 augusti 2010

Ack, att ha så få krav!

Emmy fyller tre på lördag. Våra ungar är inte så mycket för leksaker och så, de leker mest med varandra och typ djur och allehanda skräp. Rena rama wild kids.

I alla fall så försöker vi lista ut vad hon önskar sig. Man tycker ju att en treåring ska kunna klämma ur sig en sak som hon vill ha. Well...

- Vad önskar du dig när du fyller 3 år?
- Jag vill ha katter, i paket!
- Men du har ju redan tre katter. Du får inte en till faktiskt.
- Men ni kan slå in Laban till mig?

Den dagen hon börjar önska sig svindyra märkesjeans eller vilken sorts spelkonsoll som är på modet då kommer jag nostalgiskt påminna henne om den födelsedagen hon bara önskade sig sin favoritkatt inslagen i ett paket.

6 kommentarer:

Kerstin sa...

När min dotter fyllde tre år förra året önskade hon sig ett paraply och en Hello Kitty-tårta ;-) Det var bara att skrida till verket för den opyssliga morsan :-)

Lena sa...

Jag köpte Duplo Zoo till min treåring och det är verkligen en succé, både för henne och lillasyster så det är ett hett tips. Eller en Fisher-price bondgård. Den är också urrolig att leka med. (Finns massa billigt på Blocket säger snåla morsan;))

Anna sa...

Jag minns när stora sa "jag önskar mig inget, jag blir glad för vad tomten ger mig". Hohohooooo.

Ellen sa...

Kerstin - jag ska göra en Pippi-tårta. Huvva!

Lena - de har faktiskt det redan (legot iaf), men leker sällan med det.

Anna - min stora tror att om man får något har man önskat sig det. "Åh, en pyjamas! Hade jag önskat mig en pyjamas? Vad glad jag blir!". Jag hoppas det håller i sig länge, å andra sidan är ju min stora bara fem år!

Tjockalocka sa...

Hur gör man en Pippitårta?

/En som också ska göra nån slags tårta på söndag, till en 4-åring som vill ha en PippiSpidermanHelloKittyGlittertårta med monster på. Eh...

Ellen sa...

Man gör en vanlig tårta men använder vit marsipan eller vit sugarpaste som täcke. Sen använder man orange dylik och flätar som hår. Och sen är det bara att göra ett ansikte med någon chokladpenna. Voilá, pippis ansikte som tårta!