söndag 26 september 2010

Aldrig får man vara nöjd.

Helt plötsligt slår det mig att jag ska vara föräldraledig från och med mars. Jag ska vara ledig minst mars - september, kanske till och med mars - januari. Det längsta jag någonsin har varit föräldraledig tidigare är 3 månader i sträck, hur ska jag klara av ett halvår eller ännu mer?

Föräldragrupper finns inte för omföderskor, då är det babycafé eller öppna förskolan som gäller. Men alltså, jag är inte social och jag tycker inte om människor. Jag är så jävla kräsen när det gäller vilka människor jag tycker om, att det känns rätt så otroligt att jag ska hitta någon på öppna förskolan.

Dessutom så spelar det ju ingen roll om jag bondar med någon på öppna förskolan, jag bor ute på landet där det inte finns någon annan. Vad ska jag göra här? Gå barnvagnspromenader... ensam. Påta i trädgården... ensam. Ta hand om uttråkade barn... ensam.

Hur gör man för att inte dö av tristess ute på landsbygden? Jag är inte gjord för föräldraledighet, men de tidigare gångerna har jag i alla fall haft en kortare period eller åtminstone känt någon som fått barn samtidigt. Den här gången är jag helt... ensam.

7 kommentarer:

Familjen skogstokig sa...

Jag har tillbringat bägge mina föräldraledigheter på landet, förvisso hade jag nån kompis som var ledig samtidigt, men...skaffa dig en allabsorberande hobby! Jag har ägnat mina föräldraledigheter åt att sy barnkläder och lära mig baka surdegsbröd. Låter galet pretto, jag vet, men jag får utslag av babycafeer och öppna förskolan där avföringskonsistens och sovtider ska dissekeras i oändlighet. För att inte tala om att vara föräldraledig, jag är värdelös på det. Blir arg och sur och tråkig. Därför är min symaskin den bästa vännen, jag får vara kreativ, knodden satt med babysitter/sjal/vagn/revner hela världen.
Skriv, gräv i trädgårn, promenera. Och odla dina nätvänskaper.

Ellen sa...

Tja, det är kanske nu jag ska få tid att skriva en bok? *kliché*

Ellen sa...

Det är nämligen så kreativ jag kan vara, i övrigt kan jag inte ens göra barnmat till min egen unge.

Familjen skogstokig sa...

men gör inget kreativt då! Hobbies kan ju vara annat också. surfa?

Ellen sa...

Men jag blir skogstokig av att bara surfa och läsa och se på tv. Dessutom blir jag liksom en sämre människa, latare och trögare. Jag behöver något som gör mig piggare och vettigare. Och gärna något lite socialt. Babymassage ska jag gå på, babysim också - men sånt är ju ofta på kvällstid. Nu har jag förvisso en trädgård som jag kan hålla på lite med, alltid något. :-)

Nina sa...

Tjusig blogg du har:)

JsN sa...

Åh andra sidan har du ingen aning om ifall det kanske finns någon trevlig kul förälder på öppna förskolan om du inte provar att gå dit. Det blir ju en självuppfyllande profetia om man inte provar att träffa andra för att man är säker på att det inte finns några att träffa.

Andelen trevliga var kanske större på babysimmet, men eftersom antalet var mindre så träffade jag nog faktiskt fler på ÖF.