tisdag 22 februari 2011

Alla dessa tomma kvällar.

När man slutar följa tv-serier i Sverige och sparar alla veckans höjdpunkter till en tv-seriefredagskväll, då märker man hur mycket tid som blir över. Barnen ligger i sängen klockan 20. Vi lägger oss mellan 22-23. Det är 2-3 timmar varje kväll som skulle kunna gå till renovering, hobby, träning, brödbakning, finlitteratur eller liknande karaktärsdanande eller -utvecklande aktiviteter.

Men så blir det ju sällan. Det blir däremot lite datorhäng, småstädning och läsning av böcker som inte ger något mer än sysselsättning för stunden. Å andra sidan har det blivit många timmar i skumbad, bara vi vuxna. Vilket ju måste räknas som att "vårda relationen", och sånt är väl inte fy skam? Även om det sker på bekostnad av att läsa Dostojevskij eller att baka surdegslimpor för ett år framåt?

Det där med en hobby eller ett fritidsintresse kanske vore något?

2 kommentarer:

Anna sa...

Bästa ju! Småläsning och skumbad, jag kan inte tänka mig ett bättre liv. Och vilken bra idé med fredagsmarathon. Jag som inte ens älskarälskarälskar så många serier längre utan mest... tja, slötittar. Nu jäklar ska jag tjacka något inspelningsbart.

Ellen sa...

Ja, det är ju inte som att vi kommer ha tid till långa skumbad och bokmaraton när bebisen väl har kommit. Så det är väl helt ok just nu.