torsdag 17 februari 2011

Ett stycke treåring, återupptäckt.





Emmy hade återbesök på barnmottagningen idag för sin förkylningsastma, så vi beslutade oss för att ta en heldag tillsammans, bara hon och jag. En heldag med en treåring behöver liksom inte vara så krävande eller innehållsrik, det blir bra ändå. Ett sjukhusbesök med trevlig läkare är jättespännande; "det kittlas i öronen när han tittar där!", den obligatoriska fikastunden därefter kräver inte mer än en chokladboll och festis för att vara sjukt uppskattat.

Efterföljande sushilunch är "superkul mamma" trots att "jag faktiskt inte älskar shushish så mycket" och till och med att handla på Coop är liksom lite extra mysigt när man bara är två. Särskilt om man köper kakor.

En av fördelarna med att ha mer än ett barn är att man uppskattar ensamstunderna mycket mer. När vi bara hade ett barn förstod vi ju inte riktigt hur enkelt det var. Precis som vi säkert inte förstår nu hur enkelt det är med bara två barn. Unt so weiter.

Nu är vi hemma igen och jag ska väl försöka få lite nyttigt gjort samtidigt som jag vilar upp fogarna som kanske inte älskar treåringens tempo lika mycket som jag. Å andra sidan har jag från en bra källa att om jag dricker cola så "hjälper colan så att fåglarna inte gör så ont på dig". Fåglar. Jag dör.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Und so weiter heter det

Ellen sa...

Tack. Eftersom jag inte är korvätande högermänniska har jag aldrig läst det ytterst fula språket tyska, så jag har lite dålig koll! :-)

Anonym sa...

Men du försöker dig ändå på att skriva på tyska?

Ellen sa...

Ja. Uppenbarligen.