fredag 25 februari 2011

Varför skulle något bli som man vill?

Idag ska vi ha barnvakt (!) och gå ut och äta (!!) och gå på bio (!!) och vi skulle faktiskt också ha sovit borta (!!!!), men. Så klart kunde det ju inte bli som planerat, för det här är ju ändå familjen där precis allt måste gå lite fel. Så ena barnet fick feber, så klart! För har man inte varit sjuk på flera månader så är det ju rimligt att pricka in första dagen med feber samma dag som mamma och pappa ska få massor av Egentid.

Nåja, nu är väl det inte världens undergång, vi kommer ju ändå iväg för att käka oxfilé och se Mr. Darcy stamma sig igenom en två timmar lång film. Men dagen hade liksom kunnat vara bättre. Den hade också kunnat skippa beskedet om att försäkringen inte alls täcker så mycket av den trasiga luftvärmepumpen som vi hade hoppats på. Så vill vi få värme som inte kommer från en byggfläkt (så har vi nämligen haft det sedan dagen före julafton) är det en rejäl summa pengar som ska pyntas ut. Ska vi ta och stämma upp i ett glädjetjut allihop?

Åh jag vet att jag är bitter. Och det skulle ju säkerligen kunna vara värre. Ungen kunde ju haft magsjuka istället för feber, till exempel. Försäkringen kunde ha täckt absolut ingenting. Men vad fan, ibland vill man inte göra saft av citronerna. Ibland vill man använda dem till tequila och supa bort lite trötthet och vardagsjobbigheter. Men det får man (jag) ju inte för man (jag) är ju på smällen.

Nåja, det lär bli en stor godispåse till bion ikväll i alla fall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du har inte uppdaterat din blogg sen i fredags. Är du på BB?