torsdag 24 mars 2011

Nämen välkommen till år 2011!

De senaste veckorna har jag varit rätt så soffbunden på kvällarna, minst sagt. Och uttråkad. Så uttråkad att jag till och med har börjat botanisera bland det som sänds på TV. Och hjälp. Just nu sitter jag med en sovande Majken på mig och tittar på "Sexlingar i familjen". Det handlar om en kvinna som har sex tvååringar och en jättebebis till man. På riktigt, han är vansinnigt dum i huvudet. På nivån "Öh, jag är man. Öh, jag vill jobba med det här, NU. Öh, du får flytta med våra sex tvååringar ifrån din familj och deras hjälp så att jag kan förverkliga MINA drömmar."

Eller vad sägs om den nya serien "Blue Bloods"? En familj med poliser: pappa polischef, farfar pensionerad polis, sönerna poliser i olika utföranden - alla förutom dottern som ju självklart inte kan vara polis. Hon är istället åklagare. Serien handlar om hur männen i familjen löser brott. Kvinnorna i serien kommer med moraliska åsikter om männens arbete och får ibland kanske komma med något råd eller liknande. I övrigt så är det männen som gör jobbet, männen som har åsikter, männen som löser saker. Det är ungefär lika modernt som Tom Sellecks mustasch, som tyvärr är högst närvarande i serien. Mer närvarande än något som helst jämställdhetstänk i alla fall.

Tacka vet jag de tv-serier jag streamar. Där kan vi snacka om kvalitet. Jag menar, försök hitta något fel på konceptet "14 magra tjejer tävlar om att få se snyggast ut på bild"?

2 kommentarer:

Jag sa...

Åh, var streamar du ifrån? Tv shack lades ner... :-(

Ellen sa...

www.watch-series.com

Älskar't!