söndag 24 april 2011

Denna påsken, ett liv.

Den här påsken alltså, sjukt varm! Och sjukt mycket god lax och goda ostar och kortspel och kubbspel och släkthäng och allt sånt där som hör sommaren till. Och trädgårdsarbete. Rätt så enormt mycket trädgårdsarbete faktiskt.

Tur att vi som vanligt har fått ett a-barn som sover i sin vagn hela dagarna, så att vi andra kan släpa träd och räfsa löv och gräva och slita upp brännässlor med rötterna och kanske dricka lite vin och spela lite kort också på ett hörn. Samt att titta på koutsläppet i hagen bredvid här.

Varmt, som sagt. Majken föddes för fem veckor sedan och när vi körde in till förlossningen fick vi åka jättesakta eftersom det låg en decimeter snö på vägen som ingen hade hunnit ploga bort. Fem veckor sedan! Nu bara: alla träden har slagit ut. Stekande sol. 18 grader i skuggan. Solkrämskladdiga händer. Fem veckor mellan vinter och sommar. Jag måste ha missat memot om att vi har rationaliserat bort våren?

Trist. Om vi ska rationalisera bort något kan det ju vara hela den där grådaskiga vintern som kommer efter jul. Helt värdelös faktiskt.

Inga kommentarer: