fredag 29 april 2011

Fattar'nte

Alltså, alla vi känner här ute bor i världens finaste hus. Det är hästgårdar och nybyggda herrgårdsliknande villor och gamla vackra trähus som renoveras varsamt och jag fattar verkligen inte. Hur har alla råd? För folk är ju inte bankdirektörer hela högen, utan sjuksköterskor, förskollärare, hemtjänstarbetare, arbetslösa, och så vidare. I alla fall kvinnorna. Männen kan väl förvisso vara höginkomsttagare, men vad är oddsen på att hela Örebros chefstyrka har bosatt sig härute?

Så nej, jag fattar inte. Hur har folk råd? "Du är bara missunnsam". Nej, absolut inte. Det är superfina människor så kul för dem! "Du är bara avundsjuk" Eh ja, självklart! Det blir lätt så när man bor i ett hus som är ungefär lika fint som de andras garage eller uthus.

Missförstå mig rätt, jag älskar att bo där vi gör. Och såna där herrgårdsliknande hus måste ju vara himla jobbiga att städa. Men ändå. Vad är väl en bal på slottet? Tja, väldigt nära i alla fall eftersom alla här bor i slott.

3 kommentarer:

Jonna sa...

Jag fattar inte heller hur folk har råd med allt. Vi bor i en skitbillig lägenhet och har en gammal bil osv. och aldrig några pengar över och sen ser man hur andra kör runt i nya bilar och bor i hus och köper iphones som andra byter underkläder, och så har de samma inkomst som oss. Vad är det vi har missat? Behöver vi en god man eller borde de anmäla sig till lyxfällan?

Kerstin sa...

Jamen Ellen, tänk som vi - det är bättre att bo i det fula huset och ha fin utsikt mot de fina husen än tvärtom ;-) Vi bor granne med en nybyggd villa, en charmig gammal villa från 1908 och en herrgårdsliknande villa men de har utsikt mot en pissgul tegelvilla med rött tak :-D

Ellen sa...

Kerstin - du är ett geni! Om det inte vore för det faktum att vi bor på den enda gatan som INTE har alla dessa vackra hus, utan istället två sjuttiotalshus till. ;-)

Fast dem ser vi ju ändå inte från vårt hus. Vi ser bara kor från vårt hus vi.

/Bonden