onsdag 4 maj 2011

Olika perspektiv.

Min man tycker att vi är så mycket bättre föräldrar nu än när Noa var liten. Vi har det bättre ställt, vi har det mer städat, tvättar oftare, lagar mer ordentlig mat, det är mer ordning på oss helt enkelt. (Dock kan vi inte för vårt liv komma ihåg alla lappar och extrakläder som ska till förskolan hela tiden. Snart kommer de införa ett bötessystem, enkom för vår skull.)

Jag håller dock inte med. För även om vi städar oftare, lagar nyttigare mat, ordnar, fixar, donar och håller ordning - så tar ju allt sånt tid. Och energi. Inte bara när vi gör det, med högre krav så går jag hela tiden omkring och ser allt jag borde göra och blir stressad och sur över det.

Så visst. Majken föddes till ett renare, vuxnare och nyttigare hem. Men med en surare, mindre lekfull och mer stressad mamma. Varför skulle det vara bättre?

(Sen kan det ju kanske även ha något att göra med att Noa var första barnet och Majken är tredje. Barn är energislukare har jag hört.)

1 kommentar:

Jenny i Malmö sa...

Det är spännande det där. Här är det precis tvärtom. När jag var gravid med Molly jobbade vi båda heltid, köpte en större lägenhet. Det var alltid hyfsat städat och bra med plats. Ett barn och fyra år senare är jag gravid igen. Nu jobbar jag deltid och min man har bytt till ett mindre betalt jobb men med mer tid hemma.
Lägenheten är nu väldigt trång och alltid stökig. Bebisen kommer att få klämma in sig i vårt sovrum. Å andra sidan har vi nu mycket mer tid för varandra... och vi äter faktiskt bättre! :)