onsdag 1 juni 2011

Hurra för Kalle!

Ni som har barn/har ett märkligt intresse för barnprogram har kanske sett barnprogrammet "Hurra för Kalle" någon gång? Det handlar om ett gäng djur som ska lösa mysterier i Sysselstad, där de bor.

Men jag fattar inte. Är de vuxna eller barn? De kör nämligen bil och moped och det talar ju för att de är vuxna. Men följande talar för att de är barn:

1) De bor hemma. Och typ bakar äppelpaj med sin mamma. Baka äppelpaj med sin mamma kan man ju göra även som vuxen, men behöva hennes hjälp med det? Nja, kanske inte va?

2) Alla deras intressen är väldigt barnsliga. Till exempel vattenlekar, snöbollskrig och barnfilmer på bio. Nu låter det förvisso som en rätt kul tillvaro, men de verkar inte särskilt intresserade av alkohol och sex. Att det är ett barnprogram har säkert inget med saken att göra.

3) De jobbar inte. Latmaskar! De går förvisso inte i skolan heller vad jag vet. De kanske går i en specialskola, för sådana som varken är vuxna eller barn? Där man bakar äppelpaj och går på bio hela dagarna?

4) De tar EVIGHETER på sig att lösa de enklaste mysterier. Mina ungar klarar det ju hur fort som helst, men Kalle och hans gäng är så tröga så tröga.

Antingen så är de barn med körkort, vilket är lite weird. Eller så är de vuxna som är gravt utvecklingsstörda. Och då blev ju genast titeln "Hurra för Kalle" lite annorlunda. Typ lite mer sarkastisk. Eller ironisk. Eller uppriktigt menad, men med väldigt låga krav. Snart kan vi se uppföljaren "Hurra för Kalle som kan borsta tänderna själv" eller "Hurra för Kalle som förstår att man sover på natten och är vaken på dagen!"

Jag vet inte. Det finns så många barnprogram som är märkliga. Don't get me started on Pifi, fipi och Rosemary eller vad fan de heter.

3 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Varför är karaktärerna i så många barnprogram just djur? Till utseendet djur men i övrigt fungerar de som människor. Varför ska det vara så? Fattar inte...

Malinka sa...

Tack. Sedan jag såg länken till det här inlägget på Twitter har jag sjungit "Mysterier löser du och jag och Kalle, i Sysselstad!" Det ersatte "Tamborito i Panama, tamborito, tamborito. Tamborito i Panama-a-a-a-a-a-a" som jag sjungit på sedan i går.

Ellen sa...

Jag fattar inte heller varförnde alltid är djur. Det hela blir så stört också när djuren har djur. Som i piggley winks där piggley är gris och yans bästa vän är en anka, men fåren är vanliga djur? Och var sÅ god malin, nu kan du sjunga på Piggley winks istället.