tisdag 29 november 2011

Kan vi ha en kurs i pokémon tack?

Det finns massor av föräldrakurser. Redan innan barnen kommer ut kan vi lära oss att andas rätt och pusta lätt och vi kan lära oss massage av ett litet knyte och yoga för tvååringar och jag vet inte allt. Men sedan växer barnen upp och helt plötsligt finns det inte alls några kurser som vi kan behöva. Här är några kurser jag efterfrågar:

- Vilken Beyblade är egentligen bäst? Skorpionen? Björnen? Tjejen med det blixtrande håret? Och vad är egentligen bäst teknik: att satsa på att krocka så ofta man kan eller att försöka gömma sig i ett hörn och snurra så länge som möjligt?

- Hur knyter man morgonrockssnören så att de blir bra koppel när ungarna leker mamma-pappa-barn? Koppel? Ja, för de leker ju aldrig mamma eller barn, utan alla är ju hundar hela tiden. Och så ska de ha koppel och så får vi knyta de rep vi hittar kring deras vrister och så går knuten alltid upp och SNÄLLA BARN LEK SJÄLVA, JAG HAR INTE TID!

- Vad gör vi ifall klädracet på Bolibompa tas bort ur programmet helt plötsligt? Hur får vi på barnen kläderna då på morgonen? Och vad gjorde egentligen föräldrarna förr i tiden när det bara sändes barnprogram någon timme om dagen? Hur överlevde de då?

- Hur mycket är det kutym att skryta om sina barn på facebook? Jag känner att vissa kanske har passerat den gränsen samtidigt som ungen föddes, medan andra inte nämner barnet förrän ungen tar studenten.

Och så viktigast av allt. Gärna ett endagsseminarie som ägnar sig åt frågan:

När försvinner molluskerna?! Dessa vidriga små vårtor. Och: kan de smitta vuxna? (Hemska tanke!)

(Sen vill jag gärna också ha en helgkurs om hur man hanterar jobbiga ungar och tillhörande föräldrar, men det är en annan historia. Det är en så infekterad historia att fotbollshuliganer skulle kunna lära sig en sak eller två från en förälder som upplever att den lilla avkomman har blivit kritiserad.)

3 kommentarer:

Johanna S sa...

Det kan ta upp till 4 år innan molluskerna försvinner. Dottern hade dem i 1,8 år (de blir vidrigare innan de trillar av) Ja, de kan smitta vuxna om den vuxna aldrig har haft det viruset...

Anonym sa...

"ett seminarium" heter det.

Ellen sa...

Johanna - blä, blä och blä!

Anonym - så klart det gör.