måndag 30 januari 2012

-13 grader.

Ja, det är fint med frost, men det är väl också allt. Vi har knappt någon snö här, så det är ju inte ett vackert vinterland ändå. Och jag vill inte ha vinter längre. Jag vill ha vår. Och försommar. Åh, försommar!

Det bästa med att ha trädgård är att kunna drömma och planera. Jag planerar mer än jag planterar. Jag drömmer och tänker och funderar, men sen när sommaren väl är här är vi för upptagna med att bada för att orka rensa ogräs. Vår vackraste trädgård är den som existerar i mitt huvud nu innan våren börjar. Men må så vara. Jag gillar det ändå.

Just nu drömmer jag om att låta vårt fula och slitna (och trasiga) växthus bli överväxt av vackra klätterväxter. Så att det blir sådär romantiskt och bohemiskt som man kan se ibland, ni vet? Vi har redan planterat en klätterros utanför, som ska slingra upp över växthuset och upp i det döda trädet bakom. Om gud vill och sådär. Så nu tänker jag att någon vacker klätterväxt som tar sig upp genom de trasiga takrutorna, vore inte det himla fint?

Och kanske hinner vi i år faktiskt göra den där kojan vi har lovat ungarna i två år nu. Och kanske får vi till en vacker rabatt framför trädäcket. Och har vi inte råd med någon slags pool i alla fall?

Som sagt. Vår trädgård är aldrig så vacker som den är just nu. I mitt huvud.

1 kommentar:

Madlar sa...

Självklart ska kidsen ha en koja. Maken byggde en med parkettgolv i den gigantiska hasselbusken som användes av äldsta o kompisar i många, många år. Nu är busken nedklippt o ingen leker längre i vår trädgård.