torsdag 16 februari 2012

Grr. Argh.

Men gud, kan inte någon atombomba februari till medeltiden och aldrig låta dess visserligen vackra, men oönskade kalla, tryne visa sig här igen?

Hatar februari. Hatar hatar hatar. Mars suger också eftersom våren har förskjutits och först kommer i april nu. Men ändå är februari värst.

April och maj är de absolut bästa månaderna på året. Det börjar bli vår och allt spirar och man kan slänga bort ytterkläderna och njuta av den första värmen. Men det är inte äckelvarmt och det har inte kommit flugor och ungarna har inte ett långt tråkigt lov och man har ännu hela löftet om sommaren framför sig. I mitt paradis är det alltid maj.

I år kommer Majken gå när det blir vår. Eller, det kan jag ju inte veta så klart. Men eftersom det är sjukt nära redan nu antar jag att så är fallet. Jag kommer alltså kunna köpa små små söta skor till henne. Små söta skor, people! Det är typ det sötaste som finns! Och eftersom hon inte går på förskola och därmed behöver tråkiga och fula kläder som är praktiska, kan jag slå till på en jeansjacka till henne. Till mig själv med för den delen.

Ute är det sexton minusgrader och flera decimeter snö. Jag hatar februari. Jag vill ha min nya, ej inköpta, jeansjacka nu! Och dö sötdöden över små söta skor.


8 kommentarer:

Maria sa...

Håller med dig ang april och maj. I synnerhet i år eftersom min efterlängtade bebis kommer i april! :-) Februari och mars kan gärna få skynda på för den här foglossningen börjar bli jäkligt tröttsam. Speciellt i kombination med isgata och dåligt plogade trottoarer...

Anonym sa...

Nej fyfan! Jag avskyr verkligen april och maj (eller ja, hela sommarhalvåret faktiskt) För MIN del hade det inte gjort nåt om det var februari hela året.

Anonym sa...

För att fråga nått helt annat än det inlägget handlar om.....

Såg att du hade en Manduca till Majken. Vad tyckte du om den? Funderar på att köpa en.

Johanna sa...

haha, varför skulle man behöva ha tråkiga och fula kläder på dagis? :)

Ellen sa...

Johanna - allt praktiskt är fult. Precis som att allt gott är onyttigt. Det är tydligen lag på det.

Johanna F sa...

Jag plockade ner min lillas vårjacka från vinden häromdagen och slängde den i tvätten i någon slags förhoppning om att våren kommer känner av det och kommer hit. Det är en parkas från Lindex med blå äpplen och grönt innertyg från 2009. Heeelt underbar, jag vill ha den i vuxenstorlek, nu!

Ellen sa...

Johanna - åh, jag minns när Lindex fortfarande hade fina barnkläder. Älskade den du beskriver! Så himla söt. :-)

Ellen sa...

Anonym - förlåt, jag missade din kommentar.

Ja, vi har en till henne. Eller hade, hon vill inte sitta i den längre. Den var verkligen jättebra - mycket bättre än de sjalar jag provat. Smidig och ergonomisk.

Vår är till salu ifall du är intresserad? ;-)