söndag 19 februari 2012

Saker du aldrig läser i en inredningstidning...

Inspirerad av ett citat på instagram - ni vet det här med att "vi har en blandning av loppisfynd, designklassiker och IKEA"? Det som alla säger i alla reportage från alla hem i alla tidningar. Nåväl, här är några citat jag skulle VILJA se:

"Vi är precis lika icke-unika som de som har ett hem som ser ut som en ikeakatalog, bara det att alla våra möbler är i teak istället för björkfanér."

"Vi är så snobbiga att vi aldrig någonsin skulle ha något annat än designklassiker hemma, men för att inte verka för anala har vi 'skojat till det' lite genom att måla en sideboard från Svenskt Tenn i klarlila. Fast det ångrar vi så klart, men det vill vi ju inte erkänna. Vem vill vara en stel stofil liksom?"

"Vi inbillar oss att våra olika nyanser av vitt gör att vårt hem helt i vitt inte ser ut som en sjukhussal."

"Vi tycker inte att en tv passar in i vårt stilrena vardagsrum, så den har vi gömt i en garderob där vi sitter på kvällarna och hetsäter ostbågar istället för dyra ostar, och dricker cola istället för chianti. Men berätta det inte för någon. Ostbågarna skär sig nämligen mot den färgskala vi valt att ha i lägenheten."

"Här låg det förut en vacker blomsteräng med pioner, men eftersom vi har gått på den senaste trenden så planterade vi bambu och asiatiskt gräs istället, och skäms nu över att vi mitt på den skånska landsbygden har en halvasiatisk trädgård som ser ut som hej kom och hjälp mig."

"Vi orkar inte klippa gräset, så vi lade sten i hela trädgården. Vi skyller dock på att det passar vårt minimalistiska ideal."

"Vi har kakaoaffischen i vår hall, och varje gång jag går på toaletten blir jag livrädd för ögonen som stirrar på mig."

"Vårt tredje barn blev rödhårigt, så vi adopterade bort honom. Med cerise som accentfärg blev det helt enkelt för skrikigt i vårt vilsamma hem."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad du är elak.

Kerstin sa...

Hahaha, underbart!!! :-)

Fröken Märkvärdig sa...

Head on the nail girl! :)