fredag 9 mars 2012

Störda saker jag gör

- När jag ringer någon och det är ett viktigt samtal så är jag alltid livrädd att börja samtalet med en viskning eller hostning, så jag måste alltid testa så att rösten håller. Och det kanske i sig inte är så jättekonstigt (även om jag ofta har använt rösten precis innan och inte borde ha någon anledning att tro att jag ska låta som en hes gubbe), men när jag testar rösten så gör jag det alltid genom att härma telefonsignalen som går fram i luren. I samma tonart. Lite musikklasskadad (!) där.

- När jag inte hittar det jag letar efter i affären börjar jag alltid prata med mig själv. Och eftersom jag är en människa med mycket hetsigt humör blir jag arg på mig själv för att jag inte hittar. Så jag går runt där bland hyllorna och mumlar "men bra jobbat idiot, att inte ens kunna hitta mandelmjöl".

- Jag har någon slags manisk rädsla för att få dubbeltutte. Det får jag alltid ändå, eftersom snygga behåar i min storlek orsakar dubbeltuttar. I alla fall så är jag så rädd för detta fenomen att jag alltid stoppar ner handen i behån och rättar till bröna. För DET ser ju mindre konstigt ut. Att bland människor gräva runt i min egen behå är jag tydligen bekväm med, av någon märklig anledning.

- Nästan alltid när jag dricker vatten så häller jag ut den sista klunken i vasken och fyller sedan på med nytt vatten om jag är mer törstig. Så jäkla dumt. Varför?

- Jag har haft ansiktstics sen jag var liten i varierande omfattning: ett tag var det riktigt illa, ett tag märktes det knappt. Men det innebär i alla fall att jag alltid, konstant, går omkring med en lust att göra några av mina gamla tics. Och eftersom jag ibland vill "prova" ifall det känns som det gjorde då, så gör jag det. Och får sen sjukt svårt att sluta igen. L'idiot, c'est moi!

Någon som vill dela med sig av konstigheter?

9 kommentarer:

Bittersweet symphony sa...

Haha, jag har en konstig vana och det är att lukta på ALLT innan jag stoppar det i munnen. Har nog alltid gjort så men blev inte uppmärksammad på det förrän i 23-årsåldern. Jag gör det dock bara en gång per ättillfälle, inte för varje tugga (som tur är).

När jag borstar tänderna på kvällen drar jag alltid upp min topp och tittar på min mage i spegeln.

Jag kan inte provsmaka en kall sås utan tvingar alltid någon annan, oftast maken, att göra det. Har dock inget problem med att äta den när det är matdags.

Ellen sa...

Åh, jag kan äta ketchup på hamburgare eller doppa pommes i ketchup, men tycker att det är vidrigt att få på handen och kan då inte slicka av det.

Lite liknande, så jag förstår dig!

motvalls sa...

Kan inte äta upp den kant på smörgåsen som jag hållit i med fingrarna.
Å ogillar mat som ska äta med händerna. Särskilt salta snacks där det blir kvar flott på fingrarna. Usch. Vill bli matad om jag ska äta kräftor å revben.

Anonym sa...

Du kanske redan har kollat men Triumph, har inte dom din BH storlek?

Jag häller oxå ut sista slurken, om jag inte är jättetörstig och inte orkar gå iväg och fylla på förstås. Det sista brukar vara varmt och äckligt.

Det är tur att man har barn, för då ser det inte så jättedumt ut när man pratar med sig själv i affären. Hemma pratar jag med katten.

Ellen sa...

Anonym - jag handlar på Change och de har min storlek, men eftersom jag inte vill se ut att vara typ 70 år väljer jag inte helkupade modeller och får således dubbeltuttar. MEn hellre det än strutbröst á la Madonna.

leos mamma sa...

varför inte beställa från bravissimo? om du vet din stl är det np. de anger dessutom om de tycker man behöver gå upp eller ner på nån vara, och det man köper sitter som gjutet - utan juverkänsla.

leos mamma sa...

(btw, om du har rätt storlek, så ska du inte få dubbeltuttar oavsett halvkupa. just saying)

Ellen sa...

För att jag bara sett fula behåar där? Och jag får alltid dubbeltuttar, trots proffsutprovad bh.

Johanna F sa...

Jag kan inte ta ett glas vatten utan att först skölja ur glaset, även om jag tar det direkt ur diskstället. Det känns som att glaset är dammigt eller att jag måste säkerställa att det inte finns något diskmedel kvar. Om jag ska dricka juice eller något annat behöver jag dock inte skölja ur glaset innan...

Jag tittar mig alltid i spegeln innan jag går och lägger mig. Granskar kroppen, håller in magen, spänner ut magen, drar i fläsket... varenda kväll! Jag tror att det började när jag väntade mitt fösta barn och granskade den växande magen varenda kväll.