måndag 2 april 2012

Svindel och magknip

Jag räknar lite ibland. Eller tänker på framtiden. Och får lite ont i magen vid tanken på att vi har TRE barn som alla ska ha aktiviteter. Jag brukar tycka att barn ska ha två aktiviteter var: en för rörelse och en för kultur. Det ger alltså sex aktiviteter. SEX! Veckan har sju dagar. Och eftersom man inte kan garantera att barnen gör exakt samma, på exakt samma tid och dag, innebär det skjutsande och hämtande sex dagar i veckan. Och då har jag inte ens lagt till eventuella matcher eller tävlingar av olika slag.

Så, det lär ju bli jobbigt. Och då har jag inte ens lagt in kostnaden. Tänk om alla tre vill rida? På ridskolan där jag rider kostar det i såna fall som billigast 150 kr per vecka. Per barn. Det ger alltså 450 kr i veckan om alla tre vill rida. Det innebär 1800 kronor i månaden, ridutrustning ej inräknad. Och visst, om de spelar fotboll eller dansar eller orienterar istället blir det ju billigare, men då måste man väl i stället sälja bingolotter och baka och stå i kioskar hela helgerna?

Det är ett tag kvar tills alla tre är så stora att de ska syssla med aktiviteter, jag vet. Men ändå.

Bäst att köpa en häst redan nu och ha det överstökat.

18 kommentarer:

Karolin sa...

Åh gud. Jag får ångest och inser att det är dags att sätta fart med den där karriären folk pratar om.

Anna A sa...

Jag har stålarna, men tiden! Tiiiiiden!! Nä, mina barn får inga aktiviteter förrän de är stora nog att ta sig dit och hem för egen maskin...

presens sa...

Tvärtom, Karolin. Med tre barn får man vara hemmaförälder för att hinna med. ;-)

Och ni får väl se till att det överlappar lite och klämma in allt på fem dagar. Fredagen ledig och lördagen vikt för match och tävlingar. Sen är ni ju två föräldrar, och något av barnen får väl välja en aktivitet de kan gå eller cykla till.

Nelin - stolt hårunderaming! sa...

Puh, hjälp. Mitt förslag: sätt ungarna i Scouterna istället. Ofta ganska billigt både med avgift och material. Dessutom har många scoutkårer syskonrabatt!

Tjockalocka sa...

Jag förstår det. Det räcker och blir över med två (barn).

Fler barn=färre aktiviteter är väl ett faktum, om man inte är stenrik eller har nanny. Eller går på ett fritids där det ingår en massa aktiviteter (som när jag var liten).

Lovika sa...

Håller med ovanstående om scouter! Det är ju dessutom kultur och idrott i ett och helt plötsligt har man bantat ner det till bara tre aktiviteter i veckan ;-)

Ellen sa...

Jag är rätt skeptisk till scouterna, med tanke på deras religiösa och nationalistiska bakgrund. Dessutom har jag uppfattat det som extremt könsstereotypt rätt ofta.

Lovika sa...

Det varierar säkerligen väldigt mycket mellan olika kårer/ställen/scoutförbund osv. Har aldrig uppfattat det som könsstereotypt, snarare tvärt om.
Du får se till att bli scoutledare själv så kan du styra utvecklingen i "rätt" riktning. Så tänker jag göra om mina barn vill testa på det :-)

presens sa...

Jag har bara erfarenhet av en scoutkår, men jag har heller aldrig uppfattat det som könsstereotypt. Mitt problem är det där "för Gud, för kung och fosterland", men ur genusperspektiv var det guld. Är det någonstans vi fick vara "barn" i stället för "pojkar" och "flickor" så var det i scouterna. Vi hade könssegregerade sovrum ett tag, men när vi protesterade så ändrades det. Vi hade fyra sovrum på vår scoutgård, och efter protesterna blev det ett pojkrum, ett flickrum och två blandade rum.

Och jag har aldrig känt mig så kompetent som i scouterna.

Hanna sa...

Håller med ovanstående, scouterna är väl allt annat än könsstereotypt. Alla ungar gör ju samma grejer och dessa varierar verkligen mellan himmerl och jord, stämmer ju jättebra med kultur och sport i ett! Jag gick på frälsningsarmens scouter när jag var mindre (fanns inget annat att välja på) en viss dos gud fick vi oss till livs, men det handlade inte om hjärntvätt utan snarare "tänk på din nästa" typ, ingen av oss tillhör idag "guds armé", så no worries.

presens sa...

Ja, det var ju mest sångerna som var nationalistiska och halvreligiösa. I praktiken var det mycket mer holistiskt och naturromantiskt. Samarbete över gränserna, vara en del av naturen, vara rädda om varandra och vår omvärld... Jag har nog faktiskt mest bara gott att säga om scouterna.

Lovika sa...

Kika in på www.scout.se

Ellen sa...

Ja, det könsstereotypa kanske jag hade fått om bakfoten. Men jag har så svårt för regler och lydnad och sånt, och så självklart det där med gud och fosterland då.

Men visst, jag får väl kolla upp det. :-)

Jenny i Malmö sa...

Ha, ha!
Ellen, du låter exakt som min sambo! Jag har avväpnat alla hans argument så nu är det bara hans "magkänsla" jag ska försöka övertyga. ;)

Det jag gillade med scouterna (bortsett från att respektera djur och natur) var att man fick lära sig tidigt att klara av väldigt mycket själv. Allt från att göra upp eld, använda kniv, bära tungt och laga mat i naturen. Minns att många jämnåriga absolut inte fick göra sånt för sina föräldrar för det var ju faaarligt!

JsN sa...

Och har man problem med scouterna men vill ha samma minus reglemente och kung och fosterland finns alternativet Friluftsfrämjandet!

presens sa...

Du kanske får gå på studiebesök, Ellen. ;-)

Våra regler var typ: Man får inte skada någon - sig själv eller någon annan. Man får inte skada naturen. Man ska ha respekt för allt levande. Och man måste ha en kniv med sån där tvärslå som jag har glömt vad den heter, och tälja *från* sig.

Lovika sa...

Parerstång heter de, presens :-)

presens sa...

Ah, tack. :-) Det var länge sen jag var skåjt, och länge sen jag täljde med kniv.