torsdag 10 maj 2012

Blek utan sol.

Jag fattar inte riktigt det här med att H&M har en superbrun modell (ja, jag vet att hon är från Brasilien) och att det har upprört cancerfonden. 

Eller, jag fattar poängen cancerfonden för fram. Det är inte det. Det jag inte fattar är det här: varför hyllar H&M brunhet till den milda grad att de till och med förmörkar en redan icke-helvit tjej (för om ni bildgooglar henne ser ni ju att hon inte ser ut så i vanliga fall)? För att vara brun är ju inte snyggt? Lite solkysst, ja visst! Lite sommarvarmgyllene - sure. Men brun? Knallbrun? Det är ju så himla tacky, fult och liksom osar cancer.

Det enda jag ser när jag ser så bruna människor är död och dålig smak. Och VARFÖR solar människor inför sitt bröllop? Att vara brunbränd i brudklänning är ju så makalöst smaklöst. Vit brudklänning ska matchas med blek, klassisk och vacker hud. Inte svettig brundbränd mallisbrutta.

That's my two cents i alla fall.

2 kommentarer:

in the comet - ögonblicksbilder från ett vardagsliv sa...

Jag har inga åsikter om ifall det är fult eller fint - jag tycker dock att det är märkligt att en så stor (nordisk!) kedja vill skylta med ett ideal som är svårt (omöjligt?) att uppnå utan att utsätta sig för cancerogena strålar. Jag undrar också varför vi bleka skandinaver inte bara kan acceptera att det är så här vi ser ut - och att sola sig kräftröd är ohälsosamt!

K sa...

ja, för de ideal som annars visas upp brukar ju var uppnåeliga. Eller nåt :-)