torsdag 24 maj 2012

Botemedlet mot lårskav! (Jag har funnit den heliga graalen!)

Vad är lårskav kanske ni undrar? Nej, ingen norrländsk kötträtt utan helt enkelt värme- och friktionsskapat eksem på låren. De gnuggas ihop när man går, man får djävulskt ont, man avlider. Ungefär så.

Och det är klart att det är lätt att ropa "banta då?!" som ett förslag på lösning, men faktum är att det snarare handlar om kroppsbyggnad än om vikt. Det är klart att det är större risk för blossande illröda lår om man är fet än sönderbantad, men jag till exempel har lidit av problemet sen jag var 17 år och vägde 62 kilo. Ridbyxlår är ridbyxlår oavsett storlek ungefär.

Nåja, i alla fall då. De som lider av det här problemet har provat allt. Och jag vet inte hur många gånger jag har hört om ett "jättebra tips" som sedan visar sig vara värdelöst. Cykelbyxor är för varma, avklippta strumpbyxor korvar sig, vaselin/glidmedel/talkpuder hjälper inte alls som utlovat, korta leggings är fult och så vidare och så vidare. Inget har någonsin levt upp till förväntningarna och jag började helt enkelt tro att jag skulle få leva mitt liv konstant varm och svettig med långbenta silkesunderbyxor under kjolen. I alla fall mitt liv på varma sommardagar.

Men! Tidigare i våras googlade jag lite och stötte på den här:



















Monistat Chafing Relief Powder-Gel. Eller som jag hädanefter tänker kalla den: mirakelkrämen!

En klick att smörja in låren med och sedan är det barbent glädje hela dagen lång. Jag utsatte krämen för eldprovet idag, nämligen shopping. 1.5 timme på stan och inte minsta skavsår. Trots att det var varmt. Trots att jag hade snäv kjol. Trots att jag svettades som en liten gris. I vanliga fall kan jag inte ens gå barbent här hemma utan att få skavsår efter något litet tag, men nu? Inget! Aldrig mer behöver jag oroa mig för att de fula underbyxorna syns när jag har klänning på mig. Aldrig mer behöver jag svettas med leggings när jag egentligen bara vill vara barbent. Aldrig mer. Förstår ni? (Nu blir jag livrädd att jag har jinxat det här och att jag helt plötsligt kommer bli resistent. Panik!)

Jag köpte min kräm på ebay, och den var inte billig men kanske inte snordyr heller om man tänker på vilken revolutionerande effekt på vardagen den har. Och nej, jag överdriver inte.

Ifall ni någon gång har haft problem med lårskav, köp den! Eller köp den ändå, för den ska tydligen vara vansinnigt bra som primer också. Mirakelkräm, I tell you!

7 kommentarer:

presens sa...

Åh! Måste testa!

Anonym sa...

Prisa Ellen!

Lårskav är det värsta med sommaren!

Kan inte låta bli att tycka att lårskav låter som en maträtt, hehe ;)

Karolin sa...

Jag vågar knappt tro det är sant. Måste prova jag med!

Anonym sa...

Men vad kostar den och var kan man köpa den?

Liberty Fizz sa...

Det funkar!!!!! Köpte min på ebay!

Anonym sa...

Vanlig pevaryl funkar lika bra!Visserligen är det mot svamp men det hjälper och klådan är som bortblåst.

juniidthights sa...

Vi har utvecklat ett plagg särskilt mot skavande lår. Snyggt, bekvämt och funktionellt. Perfekt att ha på sig under klänning eller kjol utan att skämmas. Juniid Thights Woman heter det och vi säljer det än så länge endast i vår egen webbshop på www.juniid.se