måndag 21 maj 2012

Så, hur går det att springa då?

Inte alls.

Jävla benhinnor. Så fort jag försöker gör de ont. Nu har jag vilat i veckor och åter veckor, och jag tänkte ge mig ut någon gång i veckan, men jag slår vad om att jag får ont direkt igen. Så jäkla surt; när jag äntligen, ÄNTLIGEN, har lärt mig att tycka om att springa så går det inte. Kan jag inte. Får jag inte. Värdelöst!

Dessutom har jag inga kläder att springa i. Mina mjukisbyxor är ju för varma nu när värmen har kommit, mina shorts känns för hårda och kjol känns ju sådär lagom vettigt. Men jag vill inte köpa nya byxor, för tänk om dessa jäkla benhinnor aldrig ger med sig? Då sitter jag där med ett par springbyxor (?) i onödan.

Mina problem jag väljer att dela av mig med här på bloggen alltså. Är de inte finalmaterial för största i-landsproblemen så säg?

11 kommentarer:

Lovika sa...

Spring i skogen. På stigar om ni har mjuka sådana i er skog annars bredvid.
Det finns löparkjolar (faktiskt!). Annars är ju tights det absolut skönaste att springa i tycker jag.

presens sa...

Klart att man kan springa i kjol om man vill. Bara den inte är för tajt så du inte kan ta ut steget, eller för lång så du trampar på den.

Och köp nya skor. Värme hjälper mig också, trist nog, så långbyxor eller benvärmare.

HannaA sa...

Buda hem något billigt på tradera vettja.
/en som fastnat i traderaappen och budar som en galning på ALLT (även fina kläder i större barnstorlekar)

Christina sa...

Tråkigt att du får problem nu när du (lika förvånad som jag blev när jag gjorde C25K) gillar att springa. Jag tänker att du har två val: Antingen kontaktar du ett proffs typ en sjukgymnast eller specialist som kan hjälpa dig med problemen, eller så byter du sport till exempelvis simning. Löpartajts kan du säkert få användning för även om du inte springer. Säger som HannaA: Testa Tradera.

Ellen sa...

Ja, klart man KAN springa i kjol, men inte de jag har! :-)

Och jag köpte ju nya skor när jag började känna av benhinnorna och jag springer ju bara på mjukt underlag. Det är ju så frustrerande.

För jag vill inte byta till simning eftersom det är dyrt, krångligt och tar vanvettigt mycket längre tid. Springandet är ju bäst!

Anonym sa...

Prova att gå fort i stället, det är i princip lika effektivt som att springa men sliter mindre på benhinnorna. När du känner att du kan gå fort långt kan du börja springa igen. Jag löptränar i princip aldrig men jag går mycket och fort (typ 8 km/h) och när jag springer så har jag inga problem att springa långt.

Ellen sa...

Anonym - fast jag känner ju av benhinnorna så fort jag går fort, nästan mer än när jag springer?

presens sa...

För mig är det mycket värre för benhinnorna att gå fort - och då pratar vi om typ 5 km/h - än att jogga.

Och det är mycket lättare och mindre flåsigt att småspringa uppför trappor med svikt i steget än att gå lugnt.

Bondhustrun sa...

Jag har ju lite samma problem men jag tror att det kräver ganska mkt av teknik när man springer samt även en del stretchande för att få bukt med benhinneproblemen. Fotbollspelare som har problem smörjer på liniment ibland så att det blir varmt och blodcirkulationen kommer i gång.

Cykla i stället?

Jag gissar att i mitt fall är det en del vikt som är boven också, det blir tung belastning när jag springer.

Lovika sa...

Testa att springa barfota på gräs!
Kör 10 varv runt huset i lugn takt och se hur det känns i benhinnorna.
Barfotalöpning är underbart (akta dig för bränn-nässlorna bara)!

Cilla sa...

Skor, skor, skor, skor. Har man taskiga benhinnor (jag har i princip kronisk benhinneinflammation) måste man ha ordentliga skor med rätt dämpning, även fast de kostar skjortan.

Och så håller man tummarna för att man inte har kronisk compartment. Men det är iofs lättare åtgärdat än kronisk benhinneinflammation. Dock kräver inte benhinneinflammation några kirurgiska ingrepp...