söndag 9 september 2012

Eller så äter man bara en påse chips.

Jag googlar efter "healthy snacks" och hamnar på amerikanska sidor och läser recept efter recept och känner lite att det här med att amerikanare är så feta? Inte en slump.

Ett nyttigt mellanmål enligt dem kan vara en "brownie bar" som innehåller cashewnötter, jordnötssmör, banan, råsocker och så lite vitt mjöl. Jättehealthy! Ja, i jämförelse med glutamatbombade färgämnesskadade flingor kanske, men om man marknadsför något som får en Snickers att verka kalorisnål som "nyttig" så blir det väl ändå lite fel?

Det är samma sak hela tiden. Nyttig middag är till exempel mozzarellafyllda brödbitar, för de "lack the fats of the deep-fryed mozzarella sticks you usually buy". Jo...

Alltså, det är klart att det finns människor som äter smalmat i Usa också. Och jag vet väl att jordnötssmör har jättebra fetter i sig, men ändå. Nästa varje recept jag hittat kan man i princip skita i och istället äta en påse ostbågar. Ungefär samma kaloriinnehåll. Och mycket godare. Kanske inte så nyttigt, men det är ärligt talat inte recepten heller. Däremot tydligen "healthy".


3 kommentarer:

Malinka sa...

Allt beror på vad man har för utgångspunkt. Alltid när jag läser "Så går du ner i vikt enkelt"-tips blir jag förbannad, för de går alltid ut på att man ska sluta käka grejer som jag ändå inte äter särskilt mycket – eller typ något – av, som godis, bakverk, läsk. Så det hjälper ju inte mig! (För mig vore tips som "sluta med chips, bearnaisesås och vin" mer lämpliga. Och det vet jag ju redan. :/)

Hanna sa...

Men "samma kaloriinnehåll" är ju inte lika med samma näringsinnehåll....

Ellen sa...

Hanna - nej, har jag påstått det någonstans? :-)