onsdag 12 september 2012

Låt mig få sova i fred!

Jag orkar inte.

Jag drömmer så mycket hela tiden att det känns som att jag inte får vila. I natt drömde jag bland annat att en tjock och jobbig kompis till barnen, ca 12 år och helt påhittad av min fantasi, sprang omkring naken och nyduschad i vårt hem. Hon hoppade naken i vår säng och slog våra katter. Dessutom har jag haft cancer och kräkts av cellgiftsbehandlingen. Efter det så åkte jag över riktigt snöiga bergsvägar till ett bostadsområde där jag har bott tidigare, i en dröm för några år sedan alltså, inte nu. Och jag har varit på fest med Soran Ismail och en fd kompis nere i Malmö, jag har letat efter trosor eftersom jag skulle köra standup och inte ville göra det naken, jag har väntat på en buss som aldrig kommer och ni fattar...

Det är väl inte konstigt om jag är trött om jag inte får sova?! Dröm på dröm på dröm, och börjar jag tänka på en så ramlar jag iväg och minns drömmar från flera år sedan. Det kan ju inte vara normalt?

Jag har skrivit om det här tidigare, men nu känns det nästan akut. Jag kan sova 14 timmar per dygn utan att ha problem att somna på kvällen sen. Jag är trött hela tiden och jag vill inte drömma så här mycket och nu har det gått så långt att jag är osäker på ifall saker jag minns är drömmar eller saker som har hänt på riktigt. Jag kan se en bild framför mig, men jag vet inte om jag har varit där i verkligheten eller bara i drömmen. Det kan ju inte vara vettigt?

Jag orkar inte.

6 kommentarer:

Anonym sa...

problemet är väl inte att du drömmer, utan att du minns drömmarna. Alltså, alla drömmer ju mycket, men sover man bra minns man dem ju inte. Att du minns dem betyder att du har varit vaken eller nästan vaken mellan dem... som jag har förstått det.

Ellen sa...

Ja, antagligen. Men jag upplever ju inte att jag vaknar heller, jag kan uppleva att jag sover djupt en hel natt och ändå vakna och vara trött och minnas alla drömmar.

Jag får väl prova att köra någon slags sleep tracker med telefonen.

Monika sa...

Det låter som du är stressad eller inte mår riktigt bra, kanske skulle gå och prata med någon, en psykolog kanske. Det låter inte helt normalt att sova så mycket och ändå vara trött.

HannaA sa...

Du kanske har sömnapné? Man behöver inte snarka för att ha det (vilket är en vanlig missuppfattning) och att du drömmer mycket tyder på att du inte får så djup sömn vilket är vad som händer vid apné.

Be att få det kollat. En vän till mig blev klyschigt nog en helt ny människa efter att ha fått diagnos och hjälp. En piggare människa i alla fall.

http://www.somnapne.se/category/vemdrabbas/somnapne-hos-kvinnor/

Anna2 sa...

Gravid?? :-o

Ellen sa...

Anna2 - tack och lov inte! :-D

Ni andra - tack för idéer och tips, jag ska fundera lite.