söndag 16 september 2012

Vad blir det för mat då?

Jag har haft en lång svacka när det gäller att komma på mat. Just ikväll gick det dock lekande lätt att slänga ihop en lista. Det kan bero på att jag är bakishungrig som ett djur, eller på att jag surfat på receptbloggar hela kvällen, men jag är i alla fall nöjd. Inte för att receptbloggesurfandet gjorde så mycket till, det blev ändå gamla favoriter i repris i mångt och mycket.

Aja, det här ska vi äta i alla fall.


White chicken chili
Panini med cheddar, lök och avocado
Pennepasta med broccolipesto och halloumi
Laxwok med teriyakimarinad
Moules frites
Green chili enchiladas
Skaldjurspasta med hummersås och chili

Jag hatar att man måste anpassa maten efter det som händer. På torsdagar spelar Noa fotboll, då har vi kort om tid. På onsdagar rider jag och måste äta något lättsmält så jag inte får håll. På måndagar börjar snart Emmys gympa och vi kommer få stressa med maten. Och så vidare.

Hur gick det med att inte äta rött kött då? Skitbra den här veckan. 2 vegetariskt, 3 fisk (skaldjur räknas dit), 2 kyckling och inget rött kött. I'm happy.


6 kommentarer:

Tjockalocka sa...

White chili låter ju supergott - två frågor dock: Funkar styrkan även för kids? Och använder du också torkade bönor eller färdigkokta? Jag tänker att en vardagkväll funkar inte 3h koktid så bra?

Ellen sa...

Jag köper färdigkokta. Orkar icke stå och vänta så länge. :-)

Och vi skippar den extra chili och använder bara den gröna. Den är ju inte stark alls, så rätten blir smakrik men inte stark. Vi serverar den med koriander och gräddfil. Supergott!

Kerstin sa...

Tyckte också det såg gott ut fast det är nog bara jag i min familj som äter bönor.... Kan man ta kycklingfilé för att göra det lite enklare eller kokar du också egen kyckling?

Ellen sa...

Vi kör med kycklingfiléer. Blir supergott!

Annie sa...

Vad andvänder du för ost istället för den som är med?

Ellen sa...

Annie - det är lite olika faktiskt. Jag har tagit någon med väldigt mild smak som smälter lätt, typ riven texmexost (sån där sunkig färdigriven). Igår blev det riven mozzarella, det var riktigt gott.

Huvudsaken är att det smälter och inte tar över smaken.